Waarom vegan huisdiervoeding?

In de afgelopen jaren is er een trend in gang gezet naar steeds meer plantaardige producten. Het aantal vegaproducten is enorm toegenomen. Er zijn in de winkels steeds meer vleesvervangers te vinden en het aantal mensen dat kiest voor een vleesloos menu blijft maar stijgen. Voor de grote voedselconcerns aanleiding om hard in te zetten op de vega-markt.

Deze ontwikkelingen wijzen een duidelijke kant uit en hebben ook invloed op de markt voor huisdierproducten. Ook daar is een ontwikkeling gaande. Steeds meer vega huisdierbezitters willen de keuze maken om hun hond of kat een vleesloos menu voor te zetten.

De pioniersfase zit erop: commercieel vega hondenvoer bestaat al meer dan 35 jaar en heeft zich bewezen als een gezond alternatief hondenvoer. Het is dan ook geen toeval dat de hond Bramble maar liefst 27 jaar oud werd en haar hele leven vega voer heeft gekregen! Daarmee is hij de op drie na oudste hond ooit!

 

De voordelen van vegan dierenvoeding?

  • Duurzaam: Plantaardige producten zijn milieuvriendelijker dan dierlijke producten.
  • Ethisch: Er hoeven geen dieren gedood te worden.
  • Gezond: De compleetvoeders bevatten alle stoffen die een hond of kat nodig heeft om een gezond en plezierig leven te leiden.
  • Lekker: En al heel veel honden en katten genieten dagelijks van een plantaardige maaltij

Vegan Pets

Op de hoogte blijven

Uw persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de Privacy verklaring voor meer informatie.