Het laatste nieuws

Nieuw in het assortiment: Soopa en Dr. Chew!

 
Ons assortiment is uitgebreid met het 100% natuurlijke hondenvoermerk Soopa! Soopa heeft gezonde hondensnacks gemaakt met groente en fruit die ook door mensen kunnen worden gegeten. De basis ingrediënten zijn volledig natuurlijk en geschikt voor honden met een allergie, overgewicht, diabetes, lever- of nieraandoeningen of die problemen hebben met de alvleesklier.

Soopa maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten zoals chiazaad, kokos en zoete aardappel. Het assortiment bestaat uit dental sticks, snoepjes en gedroogd kauwfruit. De producten zijn te krijgen voor puppy’s en voor volwassen honden. Bekijk het assortiment van Soopa.
 

Bestel nu ook de hondensnacks van Dr. Chew bij Veganpets!

Het vegan hondenvoermerk Dr. Chew maakt hondensnacks die lekker zijn voor elke hond, en zelfs geschikt zijn voor honden met overgewicht. De snacks zijn gemaakt met 100% gedroogde zoete aardappel. We leveren 5 soorten snacks van Dr. Chew, voor elke hond een gewenste maat: Large, Regular, Small en Petite.
Bestel nu de hondensnacks van Dr. Chew.

Greenpets wordt Veganpets

We hebben een nieuwe naam! Greenpets wordt Veganpets. Deze nieuwe naam sluit exact aan bij onze doelstelling om uitsluitend vegan diervoeding en aanverwante producten te verkopen. In januari zijn we een nieuwe weg in geslagen. De broers Heite en Johan Dommerholt zijn aandeelhouders geworden en sindsdien zijn we dan ook flink aan het investeren om ons productenpalet verder uit te breiden.

Met dit nieuwe pad kiezen we er voor om te blijven doorontwikkelen. We staan voor duidelijkheid en transparantie. Juist daarom is de naam Veganpets zo passend. Zo weet iedereen precies wat ie aan ons heeft. 

 

NIEUW !  Dr.-Chew Sweet Potato Dog Treats and Snacks.

(20 maart 2021)

Met trots kunnen wij melden dat Veganpets met ingang van 1 mei aanstaande de import en distributie van Dr-Chew Sweet Potato Snacks and Treats in Europa gaat verzorgen.

Dr-Chew producten worden gemaakt van 100% biologische zoete aardappelen. De treats en snacks zijn rijk aan beta-caroteen, vitamine C en vitamine B6. Ze zijn een goede bron van kalium, calcium en ijzer. Bovendien zijn ze rijk aan voedingsvezels, laag in vet en calorieën.

De producten zijn verkrijgbaar in de maten petite, small, medium en large in zakjes van 454 gram.

 


Katten gedijen op een vegan dieet
(6 februari 2021)
A new study has suggested cats fed a plant-based diet are less likely to suffer from a range of adverse health consequences, including gastrointestinal and hepatic disease.
 
Published in BMC Veterinary Research, the study – conducted by Ontario Veterinary College, at the University of Guelph in Canada – also reported cats fed a plant‑based diet had more ideal body condition scores than their carnivorous counterparts.

“The combined results of this growing evidence base indicate that cats and dogs maintained on nutritionally sound vegan diets suffer no adverse health consequences, and may experience certain benefits, such as reduced obesity, GI and hepatic disease in cats.”

Lees het hele artikel in de VET TIMES hier.

Met ingang van 1 januari 2021 is Veganpets lid van de brancheorganisatie Dibevo.

Dibevo is de brancheorganisatie voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierensector. Dibevo verenigt – en dat is uniek – de gehele bedrijfskolom binnen de huisdierenbranche. Het ledenbestand omvat meer dan 1500 bedrijven.

Waarom een plantaardig dieet ook goed is voor je hond

Interview met Rick Scholtes en Lisette Kreischer, auteur en mede-oprichtster van de Dutch Weedburger naar aanleiding van hun boek DOG.EAT.PLANT.

Lees het hele artikel hier.